Ultimele

Tort de ciocolata cu crema de iaurt si capsune

Retetele tale » Tort de ciocolata cu crema de iaurt si capsune
Tort de ciocolata cu crema de iaurt si capsune

Iata o noua reteta trimisa de Veronica22: Tort de ciocolata cu crema de iaurt si capsune .

Ingrediente Tort de ciocolata cu crema de iaurt si capsune

Blat: 4 oua, 100 gr ciocolata, 2 linguri faina, 2 linguri amidon, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, 1 esenta de rom, 60 gr de zahar.
Crema: 900 gr iaurt, 300 gr frisca, 250 gr zahar, 2 plicuri gelatina (20 gr), 1 kg capsune proaspete.
Crema de ciocolata: 200 gr ciocolata, 250 frisca lichida.

Mod de preparare Tort de ciocolata cu crema de iaurt si capsune

Blat:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, se adauga ciocolata topita si esenta de rom. Incorporam apoi faina, cacaoa si amidonul impreuna cu praful de copt. La final amestecam in compozitie si albusurile batute spuma.
Se pune intr-o forma rotunda cu diametrul de 30 cm si se coace 40 min la foc mic.
Crema de iaurt:
Iaurtul se amesteca cu zahrul si gelatina hidratata si apoi topita.
Frisca se bate si apoi se adauga iaurtul si apoi fructele (eu am lasat capsunele intregi pentru ca nu erau foarte mari).
In jurul blatului se pune inelul de la forma de copt, se toarna crema in forma peste blat si se lasa la rece 4 ore.

Crema de ciocolata: frisca lichida se pune pe foc, adaugam ciocolata maruntita si lasam pana se topeste toata ciocolata amestecand usor tot timpul. Luam de pe foc si lasam la temperatura camerei sa se racoreasca cateva ore.
Dupa ce tortul a stata la frigider macar 4 ore turnam crema peste crema de iaurt si intindem uniform pe toata suprafata.
Dam din nou la frigider cel putin 4 ore.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: ianuarie 4, 2024