Ultimele

Tort Porto-Citrus

Retetele tale » Tort Porto-Citrus
Tort Porto-Citrus

Prietena noastra anisoara67 ne incanta cu retete de torturi usoare, dintre care astazi il prezentam pe acesta: Tort Porto-Citrus

 

Ingrediente Tort Porto-Citrus


Blat: 6 oua, 100 g zahar, 125 g faina, 20 g cacao, esenta, un praf de sare
Crema: 600 g SMANTANA, 200 g zahar pudra, 75 g zahar vanilat, 250 g branza dulce de vaci (Lacteea-20%grasime), coaja rasa si sucul de la o portocala si o lamaie, 200 g coaja de portocala confiata, 2 pliculete gelatina alimentara
Sirop: 100 ml apa, 100 g zahar, esenta vanilie
Ornat: biscuiti rotunzi glazurati cu ciocolata, coaja rasa de portocala si lamaie, o portocala feliata, o lingurita coaja de portocala confiata

 

Mod de preparare Tort Porto-Citrus


1. Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Se incorporeaza si galbenusul zdrobit, esenta si faina cernuta si amestecata cu cacao. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu inel reglabil, cu diametrul de 26 cm, apoi se toarna aluatul si se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit, cca. 20 min. Se scoate blatul copt din forma, se lasa sa se raceasca bine apoi se taie pe orizontala in doua discuri egale.


2. Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul si apoi, la sfarsit, se adauga esenta. Se lasa sa se raceasca bine.


3. Se prepara crema mixand SMANTANA cu branzica, cu zaharul pudra si cel vanilat, cu sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala, apoi, la sfarsit, se incorporeaza gelatina hidratata in 150 ml apa rece, apoi topita la bain marin fara a se fierbe si turnata in fir subtire in crema.


4. Se monteaza forma in care am copt blatul, apoi asezam primul disc din blat, il insiropam usor, apoi asezam biscuitii pe marginea formei si turnam jumatate din crema de branza. Se aseaza si cel de al 2-lea disc deasupra, se preseaza usor, apoi se toarna restul cremei, se da la rece 30 de minute, apoi se decoreaza cu felii de portocala date prin zahar tos, coaja rasa de porocala si lamaie si se presara coaja confiata de portocala. Se da la rece macar 2 ore inainte de a-l taia, dar ideal ar fi de seara pana a doua zi.


Pofta buna!


Sfat: coaja de portocala confiata se obtine din coaja groasa de portocala, taiata cubulete si apoi fiarta cca. 15 minute cu 100-150 g zahar si sucul de la o lamaie. Se strecoara de sucul lasat, apoi se lasa sa se raceasca bine. Sucul lasat il putem folosi (adaugand apa) ca sirop.

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Data articol: iunie 7, 2022