Daca ai o aniversare si vrei sa realizezi un tort festiv, iata ceva pe care sa-l incerci.
Ingrediente Tort festiv
BLATUL
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
1 esenta de vanilie
crema:
1 litru de frisca
5 galbenusuri
1 esenta de vanilie
banane si ananas(din compot)
Mod de preparare Tort festiv
Separi albusurile de galbenusuri si sunt batute spuma , se adauga zaharul si se mixeaza in continuare , se adauga pe rand galbenusurile , esenta de vanilie , apoi adaugam faina cernuta si amestecam incet de jos in sus .
Turnam compozitia intr-o forma detasabila de tort , unsa cu unt si tapetata cu faina, dam forma la cuptor pentru 30 minute , dupa care lasam sa se raceasca.
crema
Bat frisca bine , apoi adaug pe rand galbenusurile si mixez .
blatul il insiropez cu siropul de la ananas adaug crema pe care am amestecat-o cu fructele (ananasul tocat marunt si bananele) ,se lasa tortul la frigider pentru doua ore .
se orneaza dupa preferinte