Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Danydany81: Tort de iaurt la rece. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente

500 ml frisca
2 iaurturi mari naturale
500gr zahar
4pliculete gelatina
3 pliculete intaritor frisca
1 pliculet zahar vanilat
coaja de la o lamaie
1 compot ananas
kiwi, portocale, capsune pentru ornat
frisca pentru ornat

 

Mod de preparare

Se amesteca iaurtul cu 500gr zahar. Separat se bate frisca cu coaja de la o lamaie, zaharul vanilat si cele 3 pliculete de intaritor de frisca. Apoi se amesteca cele 2 compozitii. Intre timp punem la bain marie zeama de compot, dupa ce a a ajuns la fierbere adaugam usor si pe rand cele 4 pliculete de gelatina avand grija sa amestecam cu o lingurita constant amestecul, pana cand gelatina se topeste.
Oprim focul si il lasam sa se raceasca pana ajunge lichidul la temperatura de cca 45-50 de grade (cat sa poti tine degetul in el). Cand s-a racit suficient, o turnam incet peste amestecul de frisca iaurt si zahar amestecand cu telul rapid. Punem repede si bucatile de ananas (taiate marunt) din compot, amestecam bine.

Intre timp luam o tava de preferabil din yena, o tapetam cu kiwi, portocale si capsune sau orice alte fructe… si rasturnam compozitia.
Se orneaza cu frisca, fructe, bucati de ciocolata, cu orice doriti si gata:) se tine la rece in permanenta. Este un tort rapid, racoros, deloc gretos si foarte delicios.

Pofta buna!