Iata o reteta delicioasa de Tort de ciocolata.
Ingrediente Tort de ciocolata
blat
4 oua
200 g zahar
10 linguri apa calduta
200 g faina
1 praf de copt
Coaja rasa de lamaie
Crema
3 oua
250 g zahar
1 zahar vanilat
Cacao: 4 – 5 lingurite
1 lingura faina
100 ml apa
200 g unt
1 sticluta rom
Mod de preparare Tort de ciocolata
blat
1. Se bat albusurile spuma cu sare (intre degete)
2. Se adauga treptat zaharul
3. Se adauga 2 linguri apa + un galbenus, 3 linguri apa + galbenus + 2 linguri apa + galbenus + 3 linguri apa + ultimul galbenus
4. Se adauga la compozitie si faina in care a fost pus praful de copt.
5. Se adauga si coaja de lamaie rasa.
6. Se pune compozitia in forma de tort si se pune la cuptor (incalzire: 4) timp de 45 min. In primele 15 minute nu se deschide cuptorul.
crema
1. Toate ingredientele se bat cu mixerul si apoi se pune compozitia pe foc mic amestecand mereu pana se ingroasa. Pe foc, in 5 minute se va umfla foarte mult, apoi incepe sa scada pana pe fundul oalei si se innegreste. (15-20 min)
2. Se lasa la racit crema.
3. Se adauga untul si romul si se bate cu telul/ mixerul.
Se taie blatul, se insiropeaza, se pune crema.
Incearca si aceasta reteta video