Ultimele

Reteta de Sarbatori: Tort cu crema de zahar ars

Retetele tale » Reteta de Sarbatori: Tort cu crema de zahar ars
tort din crema de zahar ars - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - cake-667363_1920

 Continuam seria traditionala de sugestii pentru mesele de Craciun si Revelion cu acest tort ce poate fi solutia ideala: Tort cu crema de zahar ars.

Ingrediente Tort cu crema de zahar ars

Pentru crema de zahar ars:

8 oua

1 l lapte

200 gr zahar pt crema

200 gr zahar pt caramelizat  

Pentru blat:

5 oua

200 gr zahar

200 gr faina

1 praf copt

Mod de preparare Tort cu crema de zahar ars

Se prepara mai intai crema astfel: Se fierbe laptele si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale cu zaharul si apoi se amesteca cu laptele rece. Se face apoi blatul: Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina si praful de copt. Intr-o cratita ce caramelizeaza 200 gr zahar si apoi se intinde pe peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca caramelul apoi se toarna  pentru crema iar peste ea compozitia de blat.

Nu va speriati daca se amesteca fiindca se vor separa la copt. Se da la cuptor la foc mic pentru aproximativ o ora. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca de tot si apoi se rastoarna cratita pe un platou,astfel crema va fi deasupra iar blatul dedesubt.

Blatul va fi insiropat de la siropul de caramel. Dupa ce s-a rasturnat pe platou se da pentru cel putin o ora la rece (ideal ar fi sa-l lasati peste noapte).

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de 俊哉 佐伯 de la Pixabay

Data articol: decembrie 28, 2021