Ultimele

Tort cu capsune

Retetele tale » Tort cu capsune
Tort cu capsune

Iata o delicioasa reteta de tort cu capsune.

 

Ingrediente Tort cu capsune

BLAT:
4 oua
2 cesti zahar
2 cesti cu faina
5 linguri apa
5 linguri ulei
un praf de sare
1 esenta de lamaie

 

UMPLUTURA
500 ml frisca lichida
300 gr ciocolata alba
300 gr capsune taiate cubulete

 

SIROP
300 ml apa
200 gr zahar

 

FINISARE
300 ml frisca lichida
5 capsuni

 

 

Mod de preparare Tort cu capsune

BLAT: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic,pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu.Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile,esenta si uleiul. Cernem faina deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul,apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca,apoi taiem blatul in doua.

 

CREMA: intr-un vas punem ciocolata rupta impreuna cu frisca pe baie de aburi. Mestecam continuu pana se topeste ciocolata,atentie sa nu fiarba.Cand s-a topit,dam deoparte si adaugam esenta.Lasam la racit,apoi dam crema la frigider cateva ore. Mixam apoi pana cand crema isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.

 

SIROP: Intr-o craticioara punem zaharul imreuna cu apa sa fiarba. Tinem siropul pe foc cateva minute,pana capata o consitenta mai grosuta, de sirop. Lasam la racit.
Intre timp amestecam crema cu pasunele taiate cubulete dar cu atentie sa nu le sfaramam. Taiem blatul rece in doua. In tava in care am copt blatul, punem folie alimentara. Punem primul blat, il insiropam, punem crema, apoi ultima foaie. Cu o pensulica insiropam si partea de sus, foarte putin. Batem frisca ramasa bine si ornam tortul. Taiem capsunele in forma de evantai si decoram tortul. Il dam la rece pana in momentul servirii.

Incearca si aceasta reteta video


Cuvinte cheie:
Data articol: iunie 29, 2021