<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri, Torturi

Tort amandina

04 august 2013, , Vizualizări:

Va recomandam aceasta delicioasa reteta de tort amandina.

 

Ingrediente

pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
3 linguri cacao

pentru crema:

2 pachete margarina
200 gr zahar pudra
3 linguri cacao
2 pliculete capucino cu rom

pentru sirop:

1 cana apa
5 linguri zahar
1 esenta rom

pentru glazura:

1 ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
3 linguri margarina

pentru decor:

1 ciocolata amaruie
bombonele de ciocolata
cateva linguri din crema tortului

 

 

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam faina si cacao si mixam pana se omogenizeaza.
Turnam in forma tapetata cu hartie de copt (diametru forma 24 cm) si dam la cuptor circa 40 minute la foc mic.
Incercam cu un scobitor si cand nu ramane deloc aluat pe el blatul este copt.
Taiem cu atentie blatul in doua parti pe cat posibil egale.
Preparam crema astfel: margarina putin topita la microunde (nu trebuie sa devina lichida ci doar sa foe foarte moale) o batem cu mixerul pana devine cremoasa.
Adaugam apoi zaharul pudra cacao si pliculetele de capuccino. Mixam in continuare pana se topeste zaharul si compozitia devine omogena.
Asezam primul blat in forma de tort cu pereti detasabili si il insiropam.
Siropul il preparam astfel: caramelizam zaharul, adaugam peste el apa si esenta de rom si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca.
Peste primul blat adaugam crema avand grija sa pastram cateva linguri pentru decor.
Deasupra adaugam celalalt blat si il insiropam .
Dam tortul la rece cateva ore (eu l-am lasat peste noapte) apoi indepartam forma .
Preparam glazura astfel: rupem ciocolata cubulete, adaugam peste ea frisca lichida si margarina si o punem pe baie de aburi mestecand continuu pana se topeste de tot ciocolata. Imbracam tortul cu glazura obtinuta .
Marginile tortului le tapetam cu bombonele de ciocolata pentru decor si lasam 10-15 minute.
Cu ajutorul unui sprit formam diverse modele pe tort.
Topim pe baie de aburi ciocolata punem intr-o punguta pe care o intepam la un capat si pe o hartie de copt desenam triunghiuri , apoi le hasuram.Dam la rece apoi le desprindem si ornam tortul.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (4)

  1. LALY spune:

    Uite asa se duc curele de slabire pe apa sambetei.Nu ai cum sa rezisti la asa bunatati.Arata super tortul.

  2. mari spune:

    Arata bine,eu sunt inebunita dupa amandine.

  3. ananaghi spune:

    opera de arta!vreau si eu cate unul zilnic!

  4. 27ralu spune:

    Cam mult de lucru…Cred ca e foarte bun,dar mi se pare greu de facut…

Comenteaza