Ultimele

Sfintisori

Retetele tale » Sfintisori » Pagina 2

Mod de preparare

Se face un aluat potrivit de tare din: faina, drojdie (care se pune cu o lingura de zahar si se lasa 10 min), lapte caldut, ou si un praf de sare. Se framanta bine si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Intre timp se macina nuca si se pune la temperatura camerei un pic de miere. Ddupa ce a crescut aluatul se imparte in 6 parti egale (mie atatia sfintisori mi-au iesit dintr-un kg, mari) fiecare parte se da in doua se rasuceste astfel incat sa putem obtine 2 fasii care se impletesc si se formeaza un 8 (sper sa intelegeti).
Se pun intr-o tava tapetata cu faina alba, se ung cu ou si se dau la cuptorul incalzit in prealabil. Dupa ce s-au copt se ung cu miere si se pun si nucile macinate, dupa gust.
Aceeasi reteta se poate face de post daca scoatem oul si laptele.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 9, 2012