<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri

Ciocolata de casa

24 aprilie 2011, , Vizualizări:

Ingrediente

500 g zahar vanilat, 150 ml apa, 500 g lapte praf, 100 g cacao, 150-200 g alune sau nuci taiate in felii groase, 100 g unt, 50 g glucoza sau 15 ml zeama de lamiie, un pachetel cu zahar vanilat, 20 ml rom.

 

Mod de preparare   

Laptele si cacaua se cern neaparat prin sita de sirma inoxidabila, ca sa nu aiba cocoloase.

Nucile sau alunele se pun intr-o tava care se introduce in cuptor, la foc mijlociu, unde se lasa 10 minute, usa cuptorului deschisa, ca sa se prajeasca putin, fara sa se rumeneasca, amestecindu-le din cand in cand; apoi se freaca intre palme, ca sa se desprinda cojile uscate si se taie in felii mari.

Intr-un lighenas de 3-4 l, se pun apa, untul, zaharul si glucoza sau zeama de lamiie.

Lighenasul se aseaza pe un vas cu apa fierbinte si se amesteca in compozitie pana cand se topeste zaharul; apoi se ia de pe aburi, se adauga laptele praf, amestecat in prealabil cu cacaua si nucile si se amesteca pana cand se omogenizeaza bine.

Lighenasul se pune, din nou, pe apa fierbinte si se amesteca in compozitie 2 minute ca sa se infierbinte putin. Dupa ce s-a luat de pe aburi, se adauga zaharul vanilat si romul.

Compozitia se desarta intr-o tava smaltuita de cca 26/40 cm, unsa cu putin unt, se niveleaza si se lasa la rece.

Dupa 1-2 zile, ciocolata se intareste si se poate taia.

Ciocolata se pastreaza in bucata mai mare, invelita in celofan sau pergament, la frigider. Daca se usuca prea tare pe parcurs, se pune in punga de nailon.

 

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (4)

  1. dodolin spune:

    minunile naturi

  2. asminasmin spune:

    buna reteta

  3. claudia79 spune:

    arata super

  4. claudia79 spune:

    super ciocolata

Comenteaza