Ultimele

Profiterol

Retetele tale » Profiterol
Profiterol

Amalia a trimis o alta reteta delicioasa si racoritoare: Profiterol.

INGREDIENTE Profiterol

Aluat
• 2 cani apa
• 1 cana ulei
• 2 cani faina
• 6 oua
Crema de vanilie
• 1 litru lapte
• 4 pliculete de zahar vanilat
• 8 oua intregi
• 400 g zahar
• 160 g faina
Glazura
• 3 linguri lapte
• 200 g CIOCOLATA neagra
• 200 ml frisca

MOD DE PREPARARE Profiterol

Aluat:
– se fierbe apa cu uleiul si sarea, iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine sa nu se faca cocoloase;
– se lasa aluatul sa se racoreasca si se adauga cate un ou amestecand la mixer dupa fiecare pana am pus toate cele 6 oua;
– se lasa aluatul sa se raceasca si apoi se pune cu pos-ul gogosi cam cat o nuca ,in tava de cuptor captusita cu foaie de copt.
Crema:
– se amesteca zaharul cu faina si cu zaharul vanilat;
– se adauga laptele, amestecand bine si compozitia se pune la fiert;
– pe foc se adauga cate un ou amestecand tot timpul sa nu se prinda pana cand crema se face ca o ciulama;
– se lasa sa se raceasca;
Glazura:
– ciocolata se rupe bucatele si se pune la topit la baine marin,impreuna cu laptele…o prepari doar cand trebuie sa ornezi!
– Se bate jumatate din cantitatea de frisca;
Montare:
– gogoselele de aluat se umplu cu crema, cu ajutorul posului;
– se aseaza in cupe cate 4 gogosele ;
– se fac 1-2 “moturi” de frisca ;
– se orneaza cu glazura de ciocolata si frisca lichida.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: septembrie 4, 2023