Ultimele

Savarine

Retetele tale » Savarine

Mihaela04 a participat la concursul nostru cu o reteta delicioasa de Savarine. Daca vrei sa castigi si tu un minunat tort oferit de eTorturi.ro, inscrie-te aici.

 

Ingrediente
Faina 250 g
Oua 2 buc
Lapte 100 ml
Ulei 30 ml
Drojdie uscata 5 g
Zahar 1 linguri
Sare 1/4 lingurite
Apa 400 g
Zahar 150 g
Esenta rom 1 buc
Frisca lichida 500 g
Mod de preparare
Intr-un bol se pune faina. Eu la orice reteta, faina o cern inainte, pentru a se aera. Separat in alt bol mai mic se pune zaharul, laptele caldut, drojdia uscata si mesteci.Toate astea din bolul mic, le torni peste faina.Adaugi ouale,uleiul si mesteci. Iese un aluat moale si cam lipicios. La sfarsit adaugi si sarea, un sfert de lingurita. Mesteci cu o paleta-lingura 5 minute. Apoi acoperi cu o folie, panza si lasi la dospit 30 minute. In timp ce dospeste aluatul ne ocupam de sirop. Intr-un cratit-oala, pui apa la fiert si adaugi zaharul. Mesteci pana se dizolva, apoi stingi focul si adaugi esenta de rom. Formele de savarina le ungi cu unt si tapetezi cu faina. Eu am numai 6, asa ca am folosit si cateva de briose din silicon. Formele le pui intr-o tava de prajitura (nu trebuie hartie, dar la mine asa era)/ Aluatul a crescut. Il lasam asa si ne apucam sa umplem formele. Luam cu o lingurita din aluat si cu alta lingurita ne ajutam sa punem aluatul care e cam lipicios in forme. Le umplem cam de trei sfert din forma. Lasi sa creasca in forme 15-20 minute. Le lasi in cuptor aprox.30 minute, pana devin roz deasupra. Acum puteti sa faceti in 2 feluri. Ori taiati capacul trei sferturi, ori il taiati de tot. Cum doriti. Scufunzi apoi fiecare gogosica in siropul de zahar. Atat siropul, cat si gogosica trebuie sa fie reci. Intoarceti pe ambele parti, absorb mult sirop, veti vedea ca se ingreuneaza, si apoi le puneti pe platou. Intre timp bati frisca de care doriti sa fie. Apoi cu un spriţ umpleti fiecare gogosica. Recunosc ca aici am asteptat ajutor, ca mai imi trebuia o mana, nu puteam sa tin si capacelul si spriţul si aparatul foto. Mai simplu mi-a fost la cele cu capacul taiat complect. Frisca puneti din abundenta.
Cam asa arata, recunosc ca altadata mi-au iesit mai frumoase, dar de bune-s tare bune. Secretul este ca savarinele trebuie sa fie RECI. Deci le puneti la frigider pentru 8 ore, cel mai bine peste noapte. Am postat multi pasi, dar sunt f.simplu de facut.

 

Cuvinte cheie:
Data articol: februarie 22, 2015