Ultimele

Prăjitura “Albă ca Zăpada”

Retetele tale » Prăjitura “Albă ca Zăpada”
Prăjitura “Albă ca Zăpada”

Farfuria vesela a pregatit pentru noi prajitura copilariei, cea mai iubita dintre prajituri: Prăjitura “Albă ca Zăpada”.

Ingrediente Prăjitura “Albă ca Zăpada”

Aluat

2 ouă
3 linguri lapte
5 linguri ulei
5 linguri zahăr
făina cât cuprinde (aprox. 17 linguri)
1 linguriţă amoniu pentru prajituri, stins în oţet

Crema

1 pachet unt / margarină
12 linguri zahăr farin (pudră)
3 linguri făină
2 pahare lapte
Coaja şi zeama de la 2 lămâi

Mod de preparare Prăjitura “Albă ca Zăpada”
Aluat

Amestecam bine ouale cu zaharul, dupa care adaugam cele trei linguri de lapte, apoi uleiul. Stingem amoniacul cu un strop de otet si adaugam peste compozitia de mai sus, amestecam si incepem sa punem faina cu o lingura, mai amestecam usor cu telul, pana cand aluatul ne mai permite, dupa care framantam usor cu mana. Aluatul nostru nu trebuie sa fie unul tare, dar nici prea moale este un aluat fraged care se intinde usor.
Impartim coca obtinuta in trei parti egale si, pe un blat de lucru bine tapetat cu faina, incepem sa intindem foile. Foile se intind pe dimensiunea fundului tavilor de cuptor, caci astfel se vor si coace.
Se baga pe rand la cuptor, la o temperatura mica, sa nu se arda, si se coc cam 15 min.
Se scot, se aseaza pe o suprafata plana, una peste alta, in asteptarea cremei care le va transforma intr-o deliciozitate.

Prepararea Cremei
Se freaca untul cu zaharul cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu mixerul, si se adauga zeama si coaja de ca cele doua lamai.

Se pune laptele rece intr-o cratita si se adauga faina, si se amesteca bine, se aprinde focul mic si se amesteca continuu pana se formeaza o crema bine legata.
Aveti grija sa nu afumati compozitia, deci, focul mic!!!
Dupa ce crema s-a legat bine, se lasa sa se mai racoreasca putin, dupa care se adauga peste untul frecat cu zaharul, si se amesteca.
Crema se imparte intre cele trei foi coapte mai devreme, se distribuie uniform intre acestea cu o spatula.

Prajitura se tine intr-o camera racoroasa, sau in frigider, pana a doua zi, atunci cand se foile se vor putea taia foarte frumos.

Se pudreaza pe deasupra cu zahar pudra.

Este o prajitura racoroasa, care se consuma bine iarna, in anotim rece, pentru ca se pastreaza mai bine.

Va invitam si pe voi sa o incercati!!!

Urmariti reteta video aici

Data articol: februarie 26, 2021