Ultimele

Piersici

Retetele tale » Piersici

Pia Suciu are pregatita pentru concursul nostru o reteta interesanta de Piersici.

 

Vrei sa castigi unul premiile oferite de Megaplus.ro? Inscrie-te la concursul nostru! Afla detalii aici.

oala-friteuza-inox-kinghoff-capacitate-3-6-litri-inductie-capac oala-inox-pentru-sparanghel-kinghoff-capacitate-4-2-litri-inductie cantar bucatarie 6081_2

 

Ingrediente

Aluatul: 450-500 g faina, 3 oua, 100 ml ulei, 200g zahar, sucul si coaja de la o lamaie si un praf de copt.

 

Mod de preparare
Ingredientele se amesteca bine si se lasa coca obtinuta cam 30 minute la odihna la temperatuta camerei.
Cu mainile unse cu ulei se formeaza bilutele si se aseaza in tava pe hartie de copt cu spatiu intre ele .
Se coc la 170*…..cca 30 de minute. Cand incep sa-si schimbe culoarea, sa devina usor maronii, sunt coapte.
Cat inca sunt caldute, bilutelor (care se transforma intr-un fel de biscuiti ) li se scoate „miezul” si cu resturile rezultate, sfaramate cu mana impreuna cu: 200 g unt, 100-150 g gem de caise , 50 g nuca macinata, 2 linguri de cacao, esenta de rom , 150 g zahar se face umplutura.
Se iau cate doi biscuiti si in locul ramas liber se pune „crema” apoi se lipesc intre ei, formand piersica.
La sfarsit se dau prin sirop de fructe , caruia i se adauga colorant alimentar… si apoi prin zahar tos.
Eu, pentru a da aspectul unei piersici am pus si cateva frunzulite,drept codita
Se lasa 2-3 zile sa se inmoaie si se servesc celor dragi 🙂
Pofta buna!

Cuvinte cheie:
Data articol: decembrie 12, 2014