Ultimele

MARLENKA prajitura armeneasca cu miere – reteta veche

Retetele tale » MARLENKA prajitura armeneasca cu miere – reteta veche
Marlenka este provenita dintr-o veche traditie armeneasca. Te cucereste de la prima inghititura.
MOD DE PREPARARE
Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Impartim in 5 parti egale si coacem pe spatele tavii, pe care am uns-o in prealabil cu putin ulei si am presarat faina. Inainte sa introducem in cuptor, intepam usor cu o furculita din loc in loc foaia, pentru a nu se umfla. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute. Cand sunt gata toate foile, le punem deoparte sa se raceasca, iar pana atunci pregatim crema.Topim untul, separat mixam usor ouale si peste ele turnam untul topit (putin racit) si mierea. Adaugam treptat laptele condensat si punem inapoi pe foc mic. Amestecand continuu lasam sa fiarba pana se ingroasa.
Sa nu va speriati daca vi se pare crema putin lichida, ea nu se ingroasa prea tare, ramane cam de consistenta laptelui condensat.
Impartim crema in 4 parti si umplem foile, peste fiecare strat de crema presaram nuca macinata. Mie mi s-a parut destul de putina crema, de aceea am economisit la inceput, astfel ca la final mi-a ramas sa pun si pe ultima foaie, pe care am presarat-o cu nuca macina si am stropit din loc in loc cu glazura de ciocolata (topim untul pe baie de aburi, adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam, lasam sa se racoreasca putin).

Lasati peste noapte intr-un loc racoros si serviti a doua zi, pana atunci foile se vor inmuia si veti putea felia usor prajitura.

 

 

Ingredientele si cantitatile sunt pe KFETELE.RO.

Data articol: iulie 16, 2017