Ultimele

Gurmandino.ro: Prajitura rapida cu piscoturi si crema de ciocolata

Retetele tale » Gurmandino.ro: Prajitura rapida cu piscoturi si crema de ciocolata
Prajitura-ciocolata

Deoarece nu ma numar printre dependentii de ciocolata (cu atat mai putin printre dependentii de ciocolata neagra), ma opresc destul de rar asupra unor deserturi cu ciocolata. Acum, insa, nu m-am putut fofila, deoarece a fost ziua unui membru al familiei innebunit dupa ciocolata neagra. Ce sa fac, ce sa fac? Ca i-as fi facut un tort, dar gandul sa stau pe langa cuptor si sa coc blatul nu ma inspira deloc. Pe de alta parte, nici ideea unui mousse de ciocolata, cu oua crude, nu mi se parea cu mult mai atractiva. Si asa, tot gandindu-ma eu, mi-am amintit de aceasta prajitura rapida, ce prezinta trei avantaje majore: blatul este inlocuit cu piscoturi, crema nu presupune oua crude si, in fine, se pregateste rapid si usor.

Daca doriti, puteti monta prajitura si sub forma unui tort, ajutandu-va de o forma cu pereti detasabili. Eu, una, am mers pe cea mai simpla varianta, cea dreptunghiulara (ca la Tiramisu). Apoi, pentru a putea “desena” pe deasupra un model din ciocolata topita, am montat prajitura in niste cutii tapetate cu folie alimentara si am rasturnat-o cand am pus-o pe platou, astfel ca stratul de crema de deasupra a ajuns baza, iar piscoturile deasupra. Daca nu va incanta aceasta varianta, puteti pune 3 straturi de piscoturi (caz in care veti mai avea nevoie de 16 piscoturi). In fine, daca folositi o ciocolata cu continut mare de cacao (adica, o ciocolata amara, amara), adaugati in crema si ceva zahar (30 g sau chiar mai mult, daca simtiti nevoia).

Ingrediente

(pentru 6-8 portii)
– piscoturi 32 buc.
– lapte 500 ml
– faina de porumb (maizena) 20 g
– galbenusuri 3 buc.
– ciocolata neagra 250 g + 20 g pentru ornat
– unt 150 g (la temperatura camerei)
– zahar vanilinat 1 pliculet
– eventual zahar tos 30 g (in functie de cat de neagra este ciocolata)

Citeste continuarea pe GURMANDINO.RO.

Data articol: noiembrie 22, 2015