Ultimele

Desert delicios cu sos de cirese

Retetele tale » Desert delicios cu sos de cirese
Desert delicios cu sos de cirese

Iata o noua reteta trimisa de Mika: Desert delicios cu sos de cirese.

Ingrediente Desert delicios cu sos de cirese

blat: 5 albusuri, 5 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 lingura ulei, 3 linguri faina, esenta de cafea, un praf de sare
inghetata de ciocolata: 5 galbenusuri, 200 gr ciocolata, 100 gr zahar, 500 ml lapte, 150 smantana de frisca, rom
sos de cirese: 1 galbenus, 250 gr cirese negre, 70 ml vin alb dulce, 100 gr zahar
300 ml frisca

Mod de preparare Desert delicios cu sos de cirese

Incepem cu prepararea inghetatei. Separam ouale. Frecam galbenusurile cu zahar si un praf de sare, pana incep sa se albeasca. Topim ciocolata la microunde sau la bain-marie si o adaugam la crema de oua. Omogenizam, apoi subtiem cu laptele caldut. Punem compozitia intr-un vas cu fund dublu la foc mic si amestecam pana incepe sa se ingroase ca o smantana, fara a fierbe. Dam jos, racim rapid, punem romul. Batem frisca spuma si o adaugam la compozitie. Dam la congelator pentru cel putin trei ore.
Pentru blat batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare. Adaugam uleul si esenta de cafea. Amestecam faina cu cacao si cernem deasupra. Omogenizam cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor pana este gata. (aproximativ 15 minute). Lasam sa se raceasca blatul, apoi il taiem cu o forma rotunda.
Batem frisca tare si ornam cu spritul. Dam la rece pana in momentul servirii.
Pentru sosul de cirese spalam ciresele si le scoatem samburii. Punem ciresele cu vinul la foc si dam cateva clocote. Frecam galbenusul cu zaharul, apoi stingem cu lichidul scurs de pe cirese. Punem intr-un vas cu fundul dublu la foc mic si amestecam pana se ingroasa. Cand este aproape gata turnam si ciresele. Lasam sosul sa se raceasca.
Servim cate o bucata de blat cu frisca cu o cupa de ciocolata si sos de cirese.

Data articol: iunie 13, 2019