Ultimele

Cornulete cu gem de capsune

Retetele tale » Cornulete cu gem de capsune

Corina Doldoran a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Cornulete cu gem de capsune. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

Ingrediente
1 ou
300 g unt sau margarina
3 cani de faina
1 cana apa
un praf de sare
umplutura
gem de capsune (sau dupa preferinta).

 
Mod de preparare
Se amesteca untul moale cu faina, oul , sarea si apa calduta. Se framanta pana devine un aluat nelipicios (daca este necasar se mai poate adauga apa sau faina, dupa caz). Din aluatul rezultat se rup bucati care se intind in forma rotunda, se taie cu cutitul in triunghiuri cu varful in centru, se pune gem pe fiecare,pe partea exterioara si se ruleza. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt se dau la cuptor la 180 grade si le coacem aprox. 30 de minute, pana se rumenesc usor pana se rumenesc apoi se dau prin zahar pudra.
Pofta buna!

Data articol: martie 13, 2014