Ultimele

Chec Battenberg

Retetele tale » Chec Battenberg

Danielapatty s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Chec Battenberg.

Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici!

 

 

INGREDIENTE Chec Battenberg
175 gr unt
175 gr zahar pudra
1 praf de copt
175 gr faina
65 gr faina de migdale
3 oua 300 gr
pasta de zahar/martipan
colorant rosu
colorant galben
200 gr mascarpone
75 gr zahar pudra

 

 

MOD DE PREPARARE Chec Battenberg
Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta, faina de migdale si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte, se adauga colorant rosu, iar in celalalt, galben.Se captuseste o tava dreptunghiulara//patrata cu pergament, dupa ce a fost impartita in jumatate si se pun cele 2 compozitii. Se coc in cuptorul incalzit la 180 grade C, la inceput, apoi se micsoreaza focul la 160 grade C, timp de 30 de minute. Cand sunt coapte, se lasa mai intai sa se raceasca si se taie pe verticala in doua, apoi fiecare bucata in doua, pe mijloc.

Se unge o bucata galbena de chec cu crema de mascarpone mixat cu zahar pudra si se lipeste cu o bucata roz. Se asaza pe platou. Se ung ambele bucati pe toata suprafata cu crema de mascarpone si se asaza peste bucata roz o bucata unsa lateral cu crema, de care lipim o bucata galbena (ca la o tabla de sah).Pasta de zahar/Martipanul se pune pe o hartie de pergament presarata cu zahar si se intinde atat cat este necesar ca sa acoperim prajitura, apoi se imbraca checul si se orneaza dupa plac.

Cuvinte cheie:
Data articol: decembrie 24, 2017