<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri, Prăjituri

Prajiturele colorate

04 august 2011, , Vizualizări:

Ingrediente:

Pentru blat:

2 oua

2 linguri apa fierbinte

125 g zahar

50 g amidon

50 g faina

1 lingura praf de copt

 

Pentru sirop:

250 ml apa

1 esenta rom

3-4 linguri zahar

 

Pentru crema:

3 oua

9 linguri zahar pudra

500 ml frisca

300 g piersici

300 g visine

20 g gelatina

 

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie

piersici si visine

 

Mod de preparare:

Ouale se bat cu apa fierbinte si zaharul. Se adauga faina, amidonul si praful de copt, amestecate inainte. Se tapeteaza o forma dreptunghiulara cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptor 25-30 minute, la 180 grade.

 

Din apa si zahar se face un sirop care se lasa la racit, apoi in el se adauga esenta de rom. Cu acest sirop se insiropeaza blatul.

 

Galbenusurile se freaca ca 6 linguri de zahar, apoi se bat pe baie de aburi pana se ingroasa. Se lasa la racit. Albusurile se bat spuma tare cu 3 linguri de zahar pudra, la fel si frisca. Se vor amesteca galbenusurile reci cu albusurile batute si cu frisca. Compozitia se imparte in 2 boluri. Se dau la rece. Visinelor li se scot samburii, apoi se fac piure si se pun pe foc. Se fierb 3 minute, apoi se lasa la racit. La fel se procedeaza si cu piersicile. Gelatina se hidrateaza, apoi se imparte in 2 si se pune in piureurile de fructe racite. Acestea, la randul lor, se vor amesteca in compozitia de galbenusuri.

 

Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se toarna peste prajitura.

 

Blatul se insiropeaza, apoi, cu un pos se pune crema, alternand , o fasie de visine, una de piersici. Deasupra se toarna glazura, iar peste ea se decoreaza cu fructe.

 

Se tin la rece, apoi se taie sub forma de patratele

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (2)

  1. asminasmin spune:

    buna reteta

  2. claudia79 spune:

    arata super

Comenteaza