Ultimele

Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

Retetele tale » Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb
Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

Anisoara67 a trimis aceasta minunata reteta de Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb.

Ingrediente Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

(forma circulara cu diam.de 20 cm)

blat: 150 g fulgi de porumb, 75 g unt moale, 3 linguri miere de albine
crema caramel: 150 ml frisca lichida, 2 plicura zahar vanilat, 3 lingurite de nes decofeinizat, un plic de gelatina, o mana de capsuni taiate cubulete
crema fructe: o mana de visine, o mana de capsuni, 100 ml frisca lichida, un plic de zahar vanilat, un plic de gelatina
decor: visine si capsuni

Mod de preparare Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine.Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila,pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de casuni.
Se mixeaza frisca cu nesul si zaharul pudra pana se intareste apoi se adauga gelatina hiodratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marin.Se toaqrna peste blatul din fulgi de pormb apoi se presara deasupra bucatele nmici de capsuni si se da la rece cca 30 minute.
Se da la blender visinile a caror samburi s-au scos impreuna cu capsunile pana obtinem un piure fin.
Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste apoi se adauga in fir subtire piureul de fructe,se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toaqrna peste crema caramel,se decoreaza cu cateva capsuni si visine si se da la rece 2 ore inante de a fi taiata
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: noiembrie 20, 2022