<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri, Prăjituri

Prajitura cu nuca

18 februarie 2011, , Vizualizări:

Ingrediente: 
300 g nuca (jumatati)
Blatul:
6 oua
200 g zahar pudra
2 linguri cacao
4 linguri faina
1 lingura apa minerala
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat

Crema:
300 g Finetti (sau Nuttela)
1,5 pachet unt
esenta de rom

Glazura:
75 g zahar
50 g unt
2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare:

In tava unsa cu ulei (mai mica decat cea de aragaz, cu peretii inalti), se asaza nucile si se dau la cuptor.
Intre timp se prepara blatul
Se incorporeaza gabenusurile cu zaharul, amestecand pana devine o pasta omogena. Se adauga cacao, faina, praful de copt, vanilia, apa, albusurile batute spuma. Se aseaza compozitia in tava peste nuci. (Nucile trebuie sa se usuce bine, atentie, sa nu arda). Se da la cuptor pentru 15-20 minute, in functie de cuptor. Se verifica cu scobitoarea. Crema se poate intinde peste nuci, sau peste blat. Cum doriti.
 
Crema:
Scoti apa din unt, incorporezi Finetti, omogenizezi cu mixerul, adaugi esenta. Dupa ce se raceste prajitura, intinzi crema, peste care intinzi glazura.
 

Glazura:
Zaharul, zeama de lamaie, untul, incorporate, le dai pe flacara, pana se topeste zaharul. Amesteci mereu, sa nu se prinda. Lasi sa se raceasca, intre timp mai amesteci sa nu se formze pojghita la suprafata glazurii. Intinzi glazura peste crema si dai la rece. Tai patrate sau romburi. Daca doresti, poti folosi glazura de ciocolata. Adaugi cacao in compozitia glazurii, inlocuiesti zeama de lamaie cu apa sau lapte.

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (4)

  1. lyana8520 spune:

    cam complicata pt mine…

  2. asminasmin spune:

    buna reteta

  3. claudia79 spune:

    arata super bine

  4. claudia79 spune:

    minunata reteta mi sa facut pofta

Comenteaza