Ultimele

Prajitura cu foi si gem de prune cu nuca

Retetele tale » Prajitura cu foi si gem de prune cu nuca
Prajitura cu foi si gem de prune cu nuca

Camitza a trimis o reteta delicioasa de Prajitura cu foi si gem de prune cu nuca.

 

Ingrediente Prajitura cu foi si gem de prune cu nuca

1 pliculet drojdie uscata Dr Oetker

100 ml lapte

3 linguri zahar

400 gr faina

1 pliculet zahar vanilat

1 ou + 2 galbenusuri

150 gr unt topit

putina sare

 

 

Pentru umplutura:

150 gr nuci tocate grosier

100 gr zahar pudra

200 gr gem de prune (se poate folosi orice tip de gem sau dulceata iar daca vi se pare destul de dulce, nu mai adaugati zahar)

 

 

Pentru decor:

150 gr ciocolata

50 ml frisca lichida

1 cubulet unt

 

Mod de preparare Prajitura cu foi si gem de prune cu nuca

1.Pentru foi, punem drojdia într-un castron, adaugam putin lapte caldut si amestecam pana ce toata drojdia este lichefiata. Restul de lapte il amestecam cu zaharul. Adaugam sarea, zaharul vanilat, oul, restul de lapte si galbenusurile, apoi untul lichefiat caldut. La final, încorporam faina. Lucram aluatul pâna nu se mai lipeste de maini. Impartim aluatulîn trei si intindem tot atâtea foi.

 

2. Pentru umplutura, amestecam nucile tocate grosier, cu zaharul pudra. Asezam o foaie într-o tava de yena dreptunghiulara, tapetata cu hârtie de copt. Ungem deasupra cu jumatate din cantitatea de gem cu nuci. Acoperim cu a doua foaie si punem deasupra restul de gem. Punem si ultima foaie si lasam într-un loc, la cald, sa creasca 30 de minute.

 

3. Înteapam prajitura cu gem si nuca cu o furculita si coacem la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Dupa ce s-a copt, lasam prajitura de foi cu gem si nuca sa se raceasca în tava, si decoram cu glazura calda de ciocolata topita. Taiem dupa ce s-a racit.

 

Glazura se face la bain marie. Intr-o craticioara punem untul si ciocolata rupta bucatele. Amestecam energic pana ce s-a topit ciocolata. Dam de-oparte, adaugam frisca lichida si amestecam energic.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: mai 18, 2022