Ultimele

Prajitura cu ciocolata

Retetele tale » Prajitura cu ciocolata
Prajitura cu ciocolata

Iata o delicioasa prajitura cu ciocolata. Pofta buna!

Ingrediente Prajitura cu ciocolata

BLAT:
8 oua
4 cesti zahar
3 1/2 faina
1/2 ceasca cacao
10 linguri apa
10 linguri ulei
un praf de sare
1 esenta de rom
GANACHE DE CIOCOLATA:
500 ml frisca lichida
300 gr ciocolata cu lapte
1 fiola esenta de rom

SIROP:
300 ml apa
200 gr zahar
1 esenta de rom
ORNARE:
300 ml frisca
1/2 ciocolata amaruie

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata

BLAT: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri, si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile, esenta si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca,apoi taiem blatul in doua.

CREMA: intr-un vas punem ciocolata rupta impreuna cu frisca pe baie de aburi. Mestecam continuu pana se topeste ciocolata, atentie sa nu fiarba.Cand s-a topit,dam deoparte si adaugam esenta. Lasam la racit,apoi dam crema la frigider cateva ore.Mixam apoi pana cand crema isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.

SIROP: intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul.Cand este usor maroniu,adaugam apa.Atentie sa nu sara stropi de apa fierbinte.Tinem siropul pe foc cateva minute.Oprim focul si adaugam esenta de rom.

ASAMBLARE: in tava in care am copt blatul, punem primul blat, insiropam, punem crema, apoi blat si insiropam. Deasupra punem frisca si radem ciocolata. Dam la frigider circa 1-2 ore.

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:
Data articol: august 4, 2023