Ultimele

Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici

Mod de preparare
1. Se prepara pe rand blaturile, fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat. Cand se intareste si obtinem o bezea tare se incorporeaza galbenusurile zdrobite,esenta si la urma faina.Blaturile se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt si date la cuptor,cate 20 de minute,la foc potrivit.Se desprind de pe hartia pentru copt,cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca bine.
2. Se mixeaza frisca sau smantana impreuna cu zaharul vanilat pana se intareste,se adauga branza de vaci,scursa bine,zaharul pudra si semintele de mac,care inainte au fost fierte cateva minute in laptele indulcit si apoi scurse bine si lasate sa se raceasca.Se omogenizeaza bine crema.
3. Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile,asezand primul blat, deasupra se toarna crema de branza cu mac, se vine cu al 2-lea blat deasupra ei, se preseaza usor cu mana si se da la rece.
4. Piersicile se spala si se sterg bine apoi se feliaza in feliute subtiri.Separat fierbem apa cu zaharul apoi adaugam si feliutele si le lasam la foc mic, sa fiarba 10 minute. Se strecoara siropul rezultat iar feliutele se lasa sa se raceasca pe un platou apoi se decoreaza prajitura cu ele. In siropul oprit, adaugam plicul de Tort-Gelle apoi il dam intr-un clocot pe aragaz.
Oprim focul, lasam siropul 1 minut sa se linisteasca un pic apoi se toarna deasupra fructelor cu ajutorul unei linguri mai mari, din centru spre marginea prajiturei. Se mai da la rece macar o ora apoi se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama foarte ascutita.
Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: septembrie 13, 2017