Ultimele

Pariziene cu branza si stafide

Retetele tale » Pariziene cu branza si stafide
Pariziene cu branza si stafide

Oanapl10 ne-a trimis aceasta reteta minunata de: Pariziene cu branza si stafide.

 

Ingrediente Pariziene cu branza si stafide

-pentru aluat:
500g faina
1 pliculet drojdie uscata
70g zahar
260 ml lapte
50g unt topit
Un varf de cutit de sare
1 ou

-pentru umplutura:
500g branza dulce de vaca
1 ou
30g stafide
6 linguri zahar tos
esenta rom
1 plic zahar vanilinat
1 lingura gris

-pentru uns:
1 galbenus
2-3 linguri lapte
susan negru

 

 

Mod de preparare Pariziene cu branza si stafide

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.
Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut si 50 g unt moale. Framanti pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
Acoperi vasul cu folie de plastic alimentara si lasi aluatul sa dospeasca 90 minute, intr-un loc ferit de curenti de aer rece.
Pui branza intr-un castron, adaugi zaharul, esenta de rom, pliculetul de zahar vanilinat, un ou si amesteci pana la omogenizare. Adaugi apoi gris si stafide si omogenizezi din nou.
Dupa expirarea timpului, scoti aluatul pe blatul presarat cu faina, il imparti in sapte bilute (mergeau si 8), intinzi fiecare biluta cu sucitorul in forma dreptunghiulara, si crestezi o jumatate din dreptunghi in fasiute.
Pui o lingura generoasa din umplutura de branza pe partea necrestata, rulezi incepand de la umplutura, astfel incat fasiutele sa ramana in exteriorul rulourilor.
Rulourile astfel obtinute, le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasi la dospit pentru inca 30 minute.
Intre timp, intr-un castronel amesteci galbenusul cu laptele. Dupa ce parizienele au dospit indeajuns, le ungi cu aceasta compozitie, presaram deasupra susan si le introduci in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20-25 minute, pana cand se rumenesc frumos.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: aprilie 23, 2023