Ultimele

Placinta aromata cu mere, dovleac, gutui si nuci

Retetele tale » Placinta aromata cu mere, dovleac, gutui si nuci

Iata o deliciosa placinta aromata cu mere, dovleac, gutui si nuci.

 

Ingrediente pentru 2 tavi;
aluat: cca.700 g faina, 250 ml apa calduta, 3 g sare, 10 g drojdie, 2 linguri ulei, o lingura otet
umplutura; 6 MERE (3 rosii, 3 galbene), un dovlecel pentru placinta, o gutuie mare, 300 g miez de nuca, 200 g zahar, o lingura de scortisoara
pentru uns tavile si ornat: 200 ml ulei,100 g zahar PUDRA

 

 

 

Mod de preparare
1. Se prepara aluatul intr-un castronel, din faina cernuta si apa calduta in care am adaugat si dizolvat, sarea, drojdia, otetul si uleiul. La inceput se amestesteca cu lingura apoi pe o planseta pudrata cu faina se framanta un aluat elastic pe care il lasam sa se odihneasca, acoperit cu un prosopel, cca 20 minute.
2. Curatam dovlecelul de coaja si seminte apoi il taiem cubulete mici, la fel procedam si cu gutuia si merele. Eu merele le dau prin razatoarea mare pentru a evita oxidarea lor. Miezul de nuca se prajeste la microunde cateva minute, se lasa sa se raceasca apoi se marunteste cu sucitorul. Se amesteca cubuletele de dovleac, mere si gutui cu zaharul si scortisoara.
3. Se rup bucati potrivit de mari (cam de marimea unui mar) din aluat apoi pe masa de lucru data cu faina se intind foi subtiri pe suprafata carora intindem intr-un strat uniform, umplutura de fructe,peste care presaram miez de nuca apoi rulam usor cu mana si asezam rulou langa rulou,in tavita,iar cand se umple tavita, turnam in fir subtire peste rulouri cam 100 de ml de ulei si dam tava la copt in cuptorul preincalzit, cca 30 de minute, la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos. Taiem placinta in bucati potrivite, dupa ce s-a racit un pic si am pudrat-o cu zahar pudra. Se serveste dupa ce s-a racit bine.
Pofta buna!

Data articol: februarie 6, 2015