Ultimele

Pasca

Retetele tale » Pasca

Iata o reteta delicioasa de pasca.
Ingrediente

Pentru aluat :
1kg faina, 1/2 l lapte, 150 g zahar, 1 lingurita sare, 250 g unt (300 g ulei), 50 g stafide, 3 galbenusuri, un cub drojdie proaspata, zahar vanilat.

Pentru umplutura :
1/2 kg branza de vaci, 1 pahar mic de smantana, 100 g gris, stafide, 3 galbenusuri (nu se pune zahar intrucat acesta inmoaie compozitia).

 

Mod de preparare
Mai intai se face maiaua din cubul de drojdie + o lingura de zahar + 2 linguri de faina + o ceasca de lapte caldut. Se amesteca totul bine si se lasa la crescut aproximativ 20 minute.
Laptele se pune pe foc si se incorporeaza in el sarea, zaharul, aromele, stafidele. Se lasa pe foc cat sa nu clocoteasca. Se da deoparte si se adauga faina, amestecand aluatul pana cand totul devine omogen, apoi se adauga maiaua si cele 3 galbenusuri amestecand in continuare foarte bine. Se incorporeaza si untul topit continuand framantatul. Se lasa la crescut o ora.
Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in doua si din fiecare jumatate se face cate un rulou umplut cu jumatate din compozitia pentru umplutura (toate ingredentele vor fi amestecate in prealabil). Se impletesc cele doua rulouri si se asaza intr-o cratita unsa si tapetata cu faina, de 4-5 kg. Se mai lasa la dospit 20 de minute dupa care se introduce in cuptorul incins la foc potrivit aproximativ 50 de minute.
Intre timp pregatim un sirop din 300 g zahar +100 g apa, care se pune pe foc pana se dizolva zaharul. Jumatate din acest sirop il turnam peste pasca dupa ce am stins focul la cuptor, iar cealalta jumatate va fi turnata peste 10 minute. Cat este inca calduta pasca va fi scoasa pe platoul pe care va fi servita. Mult succes!

Cuvinte cheie:
Data articol: aprilie 18, 2012