Pentru desert va prezentam un desert delicios si sanatos, cu lapte si smantana. Nu este complicat de facut, iar gustul deosebit ii va incanta pe cei dragi: Panna cotta.
Ingrediente Panna cotta
500 ml smantana dulce
500 ml lapte
200 gr zahar pudra
30 gr gelatina
1 plic vanilie bourbon
toping fructe
Mod de prepararePanna cotta
Se pune gelatina la umflat in putina apa 2-3 minute.
Se adauga peste smantana, se pune pe foc si se lasa pana se dizolva total gelatina. Atentie, nu trebuie adus la punctul de fierbere deoarece gelatina isi pierde proprietatile
Zaharul se adauga peste lapte si se lasa pe foc doar pana se topeste zaharul. Nu trebuie sa fiarba.
Se amesteca apoi laptele cu smantana si se adauga esenta de vanilie.
Se toarna lichidul in diverse recipiente (pahare de unica folosinta sau in orice altceva). Se da la rece pentru cel putin una – doua ore, apoi se glazureaza cu topingul de fructe si se poate servi.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Григорий Лойко de la Pixabay