Ultimele

Dulciuri

Retetele tale » Dulciuri » Pagina 126

Tort Fantezie de iarna

Ingrediente: pt blat: 8 oua, 2 cani zahar, 2 cani faina, 1 esenta rom, 1 plic zahar vanilat, 1 varf sare, 8 linguri ulei, 4 linguri apa si o lingurita otet pt crema: un plic crema prajituri dr oetker cu trufe si un plic crema prajituri dr oetker cu vanilie, 500 ml lapte si 8 […]

26 ianuarie 2012

Cozonac cu nuca si stafide

Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte + 5 linguri lapte pentru muiat stafidele 1 pachet de unt/margarina 50 g drojdie 400 g zahar 500 g nuca tocata marunt 100 g stafide 1 plic zahar vanilat 5 oua 1 praf sare 2 linguri cacao 2 linguri zeama de lamaie coaja la o lamaie 2 linguri […]

01 ianuarie 2012

Reteta de Sarbatori: Tort cu ciocolata si visine

Pentru a incheia anul cum se cuvine si pentru a-l primi pe cel nou cu bucurie, gospodinele prepara minunatii de torturi. Iata propunerea noastra de azi: Tort cu ciocolata si visine.

28 decembrie 2011

Numaratoarea toamnei

Ingrediente: 1 strugure cu bobite albe, 1 strugure cu bobite negre, 2 felii de pepene, bete pentru frigarui

07 octombrie 2011

Iaurt cu surprize

Dragi mamici, va propun astazi o reteta inedita, un mic dejun sau o gustare rapida, potrivita si pentru bebelusi. Marturisesc, este o inventie de-a mea, pusa in practica ieri, pentru prima data! 

17 septembrie 2011

Chec de criza

Ingrediente:

5 oua

1 cana zahar

1 cana lapte

3/4 cana ulei

3 cani faina

14 septembrie 2011

Biscuiti spritati

Ingrediente:

–          400 g untura topita (sau 2 pachete de unt);

–          4 oua;

–          400 g zahar;

–          2 pliculete zahar vanilat;

–          2 lingurite praf de copt;

–          coaja de lamaie (2-3 lingurite cu varf);

10 august 2011

Cifre gustoase din fructe sanatoase!

 

Dragi mamici, astazi vreau sa va impartasesc o idee de-a mea: cel mai simplu desert si cel mai sanatos in acelasi timp, transformat intr-o reteta…de invatare a cifrelor!

Ingrediente:

Se pot realiza din mere, pere, kiwi sau banana.

13 mai 2011

Pasca delicioasa

 

Desertul pe care il facem o data pe an. L-am decoperit acum cativa ani si de atunci nu mai lipseste de pe masa de Paste.

Ingrediente:

Blat: 18 linguri faina, 2-3 linguri zahar, drojdie, 1 ceasca lapte caldut, 2 oua, 200 g unt topit, 

Umplutura: 500 g branza,  4-5 linguri zahar, 3 oua, 1 ceasca stafide, coaja rasa de la o lamaie,

24 aprilie 2011

Prajitura in forma de iepuras

* Se separa albusurile de galbenusuri pentru doua oua.
* Se pune intr-un untura intr-un castron, se adauga o cana si jumatate de zahar, galbenusurile de ou si un singur albussi se amesteca pana la omogenizare.

15 aprilie 2011

Pasca si cozonac

Ingrediente:

pentru pasca:

ALUATUL: 400 g faina,100 zahar, 2 linguri ulei, 2 oua, 50 g unt, 200 ml lapte, 1 cubulet drojdie, esente

12 aprilie 2011

Coji de portocale confiate

Ingrediente

700 g coji de portocale, 1 kg zahar si 300 g glucoza sau zeama de la o lamiie mare (50 ml).

04 aprilie 2011

Braduti deliciosi!

Ingrediente:

600 g biscuiti obisnuiti, simpli
250 g zahar
250 g margarina
1 cana cu lapte
1 ceasca nuci macinate
1 sticluta rom
1 plic zahar vanilat

16 martie 2011

Cozonaci cu nuca

Ingrediente:

Aluatul: 1 kg faina, 50 g drojdie, 6 oua, 250-300 g zahar, 3-4 linguri ulei, 1 pahar unt sau margarina topita, 1/2 l lapte, 1 lingurita rom, 1 lingurita rasa sare, 1/2 baton vanilie, coaja de lamiie sau de portocala, 2 bucati zahar pentru presa

18 februarie 2011

Tort de Valentine’s Day

Ingrediente:

6 oua

6 linguri apa

12 linguri zahar

12 linguri faina

1 praf de copt

4 linguri ulei

16 februarie 2011