Ultimele

Negresa cu nuca si ciocolata

Retetele tale » Negresa cu nuca si ciocolata
Negresa cu nuca si ciocolata

Din categoria „Desertul copilariei”, va prezentam traditionala „negresa”. Nelipsita din dulciurile Epocii de Aur, negresa sta la loc de cinste in sufletul multora. Iata cum se prepara Negresa cu nuca si ciocolata. Pofta buna!

Ingrediente Negresa cu nuca si ciocolata

10 oua mari;
cacao, 150 de grame;
zahar, 250 de gr;
ciocolata amaruie 180 de grame
ulei, o cescuta
apa, 2 cescute
faina, 500 gr
nuca, 200 de grame;
praf de copt, 2 pliculete

sucul de la o lamaie; scortisoara; esenta de lamaie, de portocala si esenta de vanilie
coaja rasa de la o portocala si coaja rasa de lamaie
un praf de sare

Pentru ornat:

Ornamente pentru prajituri; hartie de copt
ciocolata
unt 50 de grame si 6 linguri de ulei;

Mod de preparare Negresa cu nuca si ciocolata

Intr-o oala mare am separat ouale; albusurile le-am pus in oale si galbenusurile le-am pus intr-un castron.
Se pune faina separat; o cana de zahar; uleiul in canuta; apa in cana;
Se bat cu telul albusurile spuma cu un praf de sare si cu o lingurita de suc de lamaie.
Cand isi dubleaza volumul si se intaresc se pune zaharul in ploaie pana il terminam.

Apoi se adauga galbenusurile amestecate;

Se pune uleiul cate putin si faina (o pun cu o lingura) si apa, apoi ulei si faina pana le terminam (amestecam incet);
La final am pus cacao si scortisoara.
Am amestecat cu coaja de lamaie si de portocala, am pus si esenta de lamaie si de portocala (miroase divin).
Am pus praful de copt stins cu suc de lamaie, le-am amestecat bine.
Am pus hartie de copt in tava, am dat drumul la cuptor;
Am pus prajitura in tava am turnat bucatele de nuca
Am lasat la cuptor 30 de minute. Dupa 15 de minute am intors tava. Se face testul cu scobitoarea. (Cand este gata prajitura iese scobitoarea curata).

Se lasa la racit.

Cand este rece, se taie prajitura in romburi sau patrate si se pune pe farfurii.
Se topeste ciocolata intr-un ibric (se rupe ciocolata si se pun 6 linguri de ulei si unt).
Se topeste la foc mic. Se amesteca repede sa nu se arda sau se topeste 2 minute la microunde.

Se amesteca repede cu o lingura.
Cu o lingurita ungem cu ciocolata fiecare bucatica de prajitura.
Se pun deasupra ornamente colorate pentru prajituri. A fost foarte buna, au iesit 2 farfurii mari.

Incearca si aceasta reteta video

Pofta buna!

Data articol: iunie 19, 2023