Ultimele

Miniecleruri cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Retetele tale » Miniecleruri cu crema de vanilie si glazura de ciocolata
Miniecleruri cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Iata un desert savuros: Miniecleruri cu crema de vanilie si glazura de ciocolata, recomandat de prietena noastra Violeta Postolache in al sau Caiet cu retete.

 

Ingrediente Miniecleruri cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

pentru coji:

250 ml apa
100 gr margarina
3 oua
10 linguri faina

 

pentru crema:

400 ml lapte
2 oua
3 linguri amidon
5 linguri zahar
esenta vanilie
3 linguri margarina

 

pentru glazura:

100 gr ciocolata neagra
2 linguri frisca lichida

 

 

Mod de preparare Miniecleruri cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Punem apa cu margarina intr-o craticioara pe foc. Cand s-a topit margarina dam deoparte, adaugam faina, toata odata, si amestecam pana se incorporeaza bine.

Adaugam apoi ouale, unul cate unul, amestecand intr-una. Obtinem un aluat lipicios.
 Cu ajutorul unui sprit punem in tava tapetata cu hartie de copt bastonase de 2-3 cm si dam la cuptor pana se rumenesc foarte putin pe fund. Atentie in primele minute nu deschideti usa cuptorului, pentru ca altfel se vor lasa.
 
 Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca complet si se desfac in doua.
 
Intre timp preparam crema astfel: dizolvam amidonul in doua trei linguri de apa rece ca sa nu faca cocoloase apoi il adaugam peste laptele rece. Adaugam ouale si zaharul si punem sa fiarba la foc mic avand grija sa mestecam intruna ca sa nu se lipeasca. Cand a dat in clocot oprim focul, adaugam margarina si esenta de vanilie si incorporam. Pentru o aroma mai puternica de vanilie va recomand sa folositi pliculetul de Vanilie Bourbon de la dr Oetker.

Dupa ce s-a racit complet umplem cojile de minieclere cu crema si le lipim.
 Facem apoi glazura astfel: rupem bucatele ciocolata, adaugam si frisca lichida (daca nu aveti puteti pune o lingura ulei sau o lingura margarina) si punem pe foc la bain marie, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Lasam sa se racoreasca putin (nu foarte tare sa nu se intareasca) si punem intr-o punga intepata la un capat si glazuram minieclerele. Dam la frigider pentru cel putin 30 minute.
 

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: iulie 9, 2021