Ultimele

Minciunele

Retetele tale » Minciunele

Mikirafaela a trimis aceasta minunata reteta de Minciunele.

 

Dulciurile preferate ale copilariei!

 

Ingrediente Minciunele

3 oua;
600 gr. faina alba;
200 gr. iaurt gras (grecesc);
3 linguri cu zahar;
coaja rasa de lamaie;
1 praf de sare;
1 lingurita bicarbonat de sodiu;
ulei pentru prajit;
zahar pudra pentru servit.

 

 

Mod de preparare Minciunele

Spargem ouale separat (pentru a le verifica prospetimea) si le amestecam cu zaharul. Le batem bine cu o furculita (sau cu mixerul) pana se spumeaza si zaharul s-a topit.
Adaugam iaurtul, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu. Omogenizam si incepem sa adaugam faina, in mai multe etape (intre etape, punem si praful de sare).
Framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. La nevoie se mareste sau se reduce cantitatea de faina.
Lasam aluatul la crescut (timp de 30 de minute), acoperit cu un prosop curat si intr-un loc cald, ferit de curenti de aer.
Impartim aluatul in doua.
Pe masa presarata cu faina, intindem aluatul in forma de dreptunghi de 1 cm grosime.
Cu ajutorul cutitului de pizza, taiem aluatul in dreptunghiuri, iar in mijlocul fiecarui dreptunghi facem o taietura prin care vom trece unul din capetele „minciunicii”, dandu-i forma de „fundita”.
Prajim „minciunele” in baie de ulei, pe ambele parti. La nevoie se poate adauga ulei sau se poate schimba (daca se arde prea tare). Le scoatem pe hartie absorbanta.
Le servim simple sau pudrate cu zahar, alaturi de o ceasca de ceai sau o cana cu lapte cald.

 

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 5, 2018