Ultimele

Inimioare cu capsuni

Retetele tale » Inimioare cu capsuni
Inimioare cu capsuni - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - recreation-1828571_1920

Iata o delicioasa reteta de Inimioare cu capsuni.

Ingrediente Inimioare cu capsuni

pt. aluat:


150 g unt,
200g zahar pudra,
2 oua,
zahar vanilat,
300g faina,
un plic de praf de copt,
225 g capsuni,
un praf de sare,
unt si faina pentru tapetat tava

Pt. crema:

1 plic crema pentru tarte (250 ml lapte)
1 plic gelatina
1 plic frisca(150 ml lapte)
1 plic intaritor de frisca
1 plic tort-jelee rosu(250 g suc si apa)

Mod de preparare Inimioare cu capsuni

Blatul:
Bateti untul moale si amestecati cu zaharul pudra si ouale pana face spuma.
Adaugati vanilia-doua plicuri de zahar vanilat am pus, faina-cernuta cu praful de copt, apoi puneti si capsunile. Eu am blenduit capsunile, apoi le-am pus in sita la scurs si am pastrat sucul ca sa fac tort-jelee. Pasta de capsuni am amestecat-o in aluat.

Am tapetat tava cu hartie de copt si-am intins compozitia. Coaceti la foc mediu 20 de min., apoi taiati biscuitii cu sabloane in forme de inimioare.
Am lasat blatul la racit si m-am pus sa fac crema… prima data am batut praful de frisca cu lapte rece si cu intaritorul de frisca. Apoi crema de tarta: lapte rece, praful de crema de tarta si spre final, am pus jumatate din frisca in crema de tarta ca sa fie mai pufoasa. Gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj si amestecata in crema.

Crema se pune peste blatul pufos, caruia i-am taiat partea umflata de la copt, ca sa iasa niste inimioare perfecte.Deci, am intins crema si am dat la racit.
Cu „scalpul” am facut un talmes-balmes…l-am faramitat, l-am amestecat cu putina crema, frisca si l-am pus intr-o forma de inimioara.
Pe urma am facut tortul-jelee rosu… pe plic scrie cu 250 ml de apa sau suc… mie mi-a iesit doar 75 de ml suc de capsuni, restul am completat cu apa, iar dupa ce s-a racorit putin l-am pus peste crema si am pus prajitura la frigider pana a doua zi cand m-am infipt cu „inimioara” in ea. S-au facut foarte usor, nu s-au stricat si au iesit foarte frumoase.

Incearca si aceasta reteta video delicioasa

Imagine de martinajungrova de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: iunie 6, 2023