Iata o reteta delicioasa si usor de preparat. Se pot da diferite forme: iepuras, porumbel, fluturas… pentru copii mai pretentiosi.
Ingrediente Gogosele haioase
500 gr faina, 5 linguri zahar, 2 oua si un galbenus (sau 3 oua mici), 200 ml lapte cald, 25 gr drojdie proaspata, un varf de cutit sare, zahar pudra pentru final.
Mod de preparare Gogosele haioase
Am pus drojdia, o lingurita de zahar, o lingura de faina si 100 ml de lapte intr-un pahar si le-am lasat sa creasca cam 10-15 min. Am pus in masina de paine ouale, restul de lapte, sarea, apoi am pus faina amestecata cu zaharul peste faina, am pus amestecul de drojdie si am dat drumul la programul pentru aluat. Am scos aluatul din masina, l-am intins pe masa infainata nu foarte subtire (cam 1 cm grosime), am decupat forme rotunde cu un pahar. Le-am mai lasat pe masa vreo 15 min. Se prajesc apoi gogosile in uleiul bine incins, la foc potrivit, pe ambele parti, pana cand se rumenesc. Se scot pe un servet sa se absoarba uleiul, apoi se pudreaza cu zahar pudra. Sunt ieftine, se fac repede… si ar fi un desert minunat pentru copilasii veniti in vizita de Paste!
Pofta buna !