Ultimele

Foietaj cu zahar ars si cremina mentolata

Retetele tale » Foietaj cu zahar ars si cremina mentolata
Foietaj cu zahar ars si cremina mentolata

Anisoara67 a trimis o alta reteta minunata de prajitura: Foietaj cu zahar ars si cremina mentolata.

Ingrediente Foietaj cu zahar ars si cremina mentolata

4 foi: 600 g FAINA, 75 g zahar , 125 g unt sau margarina, 100 ml smantana , 1 ou, un varf de lingurita sare fina, coaja rasa de lamaie, o lingurita cu varf de praf de copt.
Crema:300 g Cremino cu unt,150 g ciocolata amaruie cu menta
Decor: zahar pudra vanilat

Mod de preparare Foietaj cu zahar ars si cremina mentolata

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu 150 ml apa fierbinte, lasandu-se la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca un pic. Margarina sau untul moale se amesteca cu oul, sarea , coaja de lamaie, smanatana sau iaurtul si se dilueaza cu siropul de zahar ars. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta, amestecand la inceput apoi framantam cu mana.Se imparte aluatul in 4 parti. Se intind foi pe planseta de lucru data cu faina apoi se ruleaza pe sucitor si se aseaza pe dosul tavii date cu faina(de dimensiunea de 25/34 .Se coc 10 minute /fiecare la foc potrivit ,in cuptorul preincalzit.
Crema se prepara mixand bine untul pentru crema, pana se spumeaza apoi incorporam ciocolata topita la bain marin.
Se unge fiecare foaie cu un strat de crema apoi se aseaza una peste alta, presand usor cu mana si se dau la rece cel putin 2-3 ore inainte de a taia prajitura in forma dorita. Se presara deasupra zahar pudra vanilat.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: ianuarie 13, 2023