Iata desertul copilariei multora dintre noi: Fagure cu crema de unt.
Ingrediente Fagure cu crema de unt
6 oua
12 linguri de zahar
12 linguri de ulei
24 linguri cu faina
1 lingurita amoniac
1 praf de sare
Umplutura
500 g rahat (galben)
1 pachet unt
1 lamaie
Mod de preparare Fagure cu crema de unt
1. Mixam bine zaharul cu ouale intregi; punem cate putin din ulei, mixand in continuare.
2. Adaugam faina, treptat pana cand obtinem o compozitie fluida, ca o smantana groasa; adaugam sarea si agentul de crestere.
3. Punem cate jumatate de lingurita din umplutura in forma si facem mici forme rotunde.
4. Le lipim cate doua bucati cu o compozitie facuta din rahat, unt, lamaie date la masina de tocat.
5. Le lasam asa simple sau putem sa le pudram cu zahar vanilat sau glazurate cu ciocolata.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Hans Braxmeier de la Pixabay