<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri

Dulceata de capsuni

09 iunie 2012, , Vizualizări:

E sezonul capsunelor. Iata asadar o delicioasa dulceata de capsuni.

 

Ingrediente:

5 kg capsuni, 5 kg zahar si 2 lamai

 

 

Mod de preparare

Capsunele se curata de codite, se spala si se taie feliute. Se amesteca cu 2.5 kg de zahar si se lasa la macerat cateva ore. Dupa asta se adauga zeama de pe cele 2 lamai si se pun la fiert. Lamaia se adauga pentru a nu oxida capsunile si a-si pastra culoarea. In momentul in care au inceput sa fiarba se adauga si restul de zahar si se mai fierb cca 1 ora, pana isi schimba consistenta si se face mai vascoasa. Se lasa putin sa se raceasca inainte de a fi pusa in borcane.
Pofta buna!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (5)

  1. daniela-86 spune:

    una din preferatele mele

  2. liliandrei spune:

    ce buna este…..

  3. amalia spune:

    suna bine,dar nu are cam mult zahar? reteta mea zice 500-800 g de zahar la 1 kg de fructe…depinde cat sunt de coapte…

  4. mari spune:

    arata bine lorela,eu mai fac si sirop din capsuni

  5. lorela02 spune:

    amalia, mie asa imi spunea bunica, sa pun kg de zahar la kg de fructe daca nu pun conservant…. Si eu am facut anul trecut sirop, anul asta am uitat ca m-am grabit.

Comenteaza