<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri, Prăjituri

Inima de ciocolata cu crema de cocos

13 februarie 2014, , Vizualizări:

Pentru ca este Ziua Indragostitilor,  iata o reteta deosebita: inima de ciocolata si crema de cocos. E usor de preparat, iar persoanele dragi voua vor fi incantate de gustul placut si de aspectul incantator. Pofta buna!

 

Ingrediente

2 ciocolate amarui
100 gr unt
50 gr lapte praf
50 gr zahar pudra
100 gr cocos
1 esenta vanilie

 

 

Mod de preparare

Topim mai intai ciocolata intr-o craticioara pe baie de aburi si mestecati pana se topeste. Cand ciocolata este topita complet punem cu o lingurita in formele inimioare. Dam la frigider sa se intareasca.
Punem o parte din ciocolata ramasa in strat subtire in forma inimioara mare avand grija sa o intidem uniform pe toata suprafata. Dam la rece.
Preparam intre timp crema astfel: batem spuma untul cu zaharul pudra. Adaugam laptele praf si cocosul si omogenizam.
Scoatem inimioara o umplem cu crema si nivelam, lasand foarte putin spatiu liber deasupra.
Ciocolata ramasa o turnam peste crema si nivelam avand grija sa acoperim intreaga suprafata .
Dam din nou la rece.
Dupa ce s-au intarit scoatem ciocolatele din forme.
Taiem inima cu crema de cocos in doua si o impartim cu persoana iubita.

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (9)

  1. dodolin spune:

    wauu daca e cu ciocolata e bine venit arata super

  2. Kassandra_2010 spune:

    Miam, miammmm!Cred ca sunt delicioase! 🙂 Daca as avea forme as incerca si eu reteta, mai ales ca se apropie Dragobetele, ar fi o surpriza deosebita pentru persoana iubita: un desert…din dragoste!

  3. ananaghi spune:

    Doamna Vio ne incanta ca de obicei cu preparatele dansei!Felicitari!

  4. claudia79 spune:

    frumoasa inimioara felicitarii se pune fierbinte in frigider?

  5. cami_marga spune:

    felicitari pentru reteta! inimioarele arata impecabil!

  6. LALY spune:

    O multime de inimoare dulci,felicitari pentru reteta.

  7. liliandrei spune:

    intradevar un desert demn de dragobete

  8. Gabriela spune:

    A… am o dilema. Cand fac crema de cocos, adaug 50g de lapte praf sau prepar acele 50g si adaug lichidul obtinut? Am ajuns la pasul respectiv si mi se pare ca e prea uscata treaba pentru a pune doar praful direct…

Comenteaza