Ultimele

Galuste cu caise

Retetele tale » Galuste cu caise
Galuste cu caise

Iata un desert pe placul tuturor: Galuste cu caise.

 

Ingrediente Galuste cu caise

 

10-12 caise
4-5 cartofi mari (1kg)
faina cat cuprinde (~300 gr)
1 ou
un praf de sare
3 lingura nuca pisata
6 linguri pesmet
3 linguri zahar

 

 

Mod de preparare Galuste cu caise


Spalam caisele. Le curatam de coaja, le scoatem samburii, apoi le asezam pe o farfurie si le presara putin zahar.
Intr-o cratita punem pesmetul si nuca macinata si lasam sa se rumeneasca putin. Tragem dupa foc si adaugam zaharul.
Punem pe foc apa cu sare.
Cartofii se fierb ,se curata de coaja si se lasa putin la scurs. Se piseaza cu furculita (sau mixerul), adaugam oul, apoi faina si framantam bine. Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare. Lucram repede cu aluatul pentru a nu se inmuia. Se rup bucati din aluat (de marimea unui ou mare), se intind in palma, apoi se pune caisa intreaga. ”Inchidem” caisa in aluat si o modelam in palme. Daca aluatul se lipeste de maini folositi putina faina. Le punem apoi la fiert in apa care a dat in clocot si le lasam pana se ridica la suprafata (~10 minute).
Se scot si imediat se “tavalesc” prin amestecul de pesmet.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:
Data articol: august 17, 2021