Ultimele

Cozonac de casa cu nuca si cacao

Mod de preparare Cozonac de casa cu nuca si cacao

Frecam drojdia cu o lingurita de zahar si cu putin lapte, apoi lasam sa creasca la caldura. Fierbem laptele si-l lasam la racit, untul il topim si il lasam un pic sa se racoreasca.

Separam ouale, galbenusurile le frecam cu un praf sare, iar albusurile le batem spuma. Punem faina intr-un vas mare, turnam in mijloc drojdia crescuta, laptele racorit, galbenusurile, esentele si zaharul vanilat. Framantam bine. In timpul framantarii adaugam cate putin unt topit si cate putin zahar. Adaugam 2  linguri de albus batut spuma. Framantam cat de mult putem apoi acoperim vasul si lasam la crescut.

Amestecam albusurile batute spuma cu mixerul cu 50 g zahar, cu cele 3 linguri cacao, nuca macinata marunt si esenta de rom. Dupa ce a crescut compozitia, mai framantam putin coca apoi o intindem, punem crema si apoi impletim cozonacul.

Punem coca astfel aranjata cu umplutura in forma de cozonac care a fost tapetata cu hartie de copt.

Ungem cozonacul cu ou, il mai lasam un sfert de ora la crescut si introducem in cuptorul incins la foc potrivit.

Il incercam din cand in cand cu scobitoarea in compotizie ca sa vedem cand este gata.

Sa il serviti cu placere!

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: aprilie 10, 2020