Ultimele

Cornuri cu branza din aluat cu iaurt

Retetele tale » Cornuri cu branza din aluat cu iaurt
Cornuri cu branza din aluat cu iaurt

Va recomandam o reteta de Cornuri cu branza din aluat cu iaurt.

 

Ingrediente Cornuri cu branza din aluat cu iaurt

500 de grame de faina
200 de grame de unt rece, taiat cuburi
1 ou
1 pahar de iaurt
1 lingurita de sare
80gr zahar
25 de grame de drojdie proaspata
Pentru umplutura
150 gr branza de vaci
1 ou
2 lingurite zahar

 
Mod de preparare Cornuri cu branza din aluat cu iaurt

Intr-un castronel se pune drojdia amestecata cu 2 linguri apa.
Faina se amesteca cu zaharul si sarea peste care se pune untul si se freaca cu degetele pana capata o consistenta nisipoasa. Se adauga si iaurtul, oul si drojdia si se framanta rapid pana cand aluatul nu mai este lipicios.Se da la frigider pana creste in volum aluatul.
Intre timp faceti umplutura amestecand branza cu zaharul si oul pana capata o consistenta fina
Cand aluatul este crescut se intinde o foi de 5mm grosime pe care o taiem in forma de triunghi. La baza fiecarui triunchi punem cu o lingurita branzica si rulam aluatul pentru a se forma cornul.
Cornurile astfel obtinute se pun in tava de cuptor si se mai lasa un pic sa creasca dupa care se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptor la 180gr pana se rumenesc.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: ianuarie 31, 2024