<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri

Cornulete cu rahat

27 decembrie 2011, , Vizualizări:

Ingrediente:

2 oua;
drojdie (o sfera de marimea unei nuci);
1 cana bors;
2 cani zahar pudra;
2 cani untura;
1500 g de faina;
500 g rahat;
sare.

 

Mod de preparare:

Se taie rahatul bucati (cuburi cu latura de 1 cm).

Intr-un castron se freaca 2 oua cu putina sare si cu drojdia.

Se adauga untura care trebuie sa fie moale (topita in prealabil si lasata sa se inchege putin), borsul si faina si se amesteca bine.

Se formeaza cocoloase cu diametrul de 8 cm, se intind pe un tocator mare si se taie triunghiuri isoscele 🙂 , din centru catre exterior, cu baza de 5 cm.

Se aseaza bucatile de rahat aproape de baza, apoi se rasuceste dinspre baza catre varful triunghiului.

Cornuletele astfel rulate se pun in tava si se baga la cuptor la temperatura de 180°C, unde se lasa aproximativ 20 de minute pana capata o culoare galbui-maronie.

Dupa ce se coc, se scot din tava si se dau prin zahar pudra.

Se servesc dupa racire.

Sugestie: Pe langa rahat, cornuletele se pot umple si cu bucati de nuca, dupa preferinta.

 

Alte mii de retete sanatoase si gustoase gasiti aici.

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (1)

  1. claudia79 spune:

    pot sa pun ulei sau unt untura nu am

Comenteaza