Ultimele

Coltunasi

Retetele tale » Coltunasi

Iata un desert delicios: Coltunasi.

 

Ingrediente

pentru aluat: 500 g de faina, 2 oua, un praf de sareapa calduta

pentru umplutura: branza dulce, 2 oua

pentru servire: smantana, dulceata, unt

 

Mod de preparare

Aluatul se face amestecand toate ingredientele si turnad apa putin cate putin, pana se face un aluat destul de consistent cat sa nu se prinda de degete. Se intinde cu ajutorul sucitorului si se mai presara din cand in cand cate putina faina pentru a nu se prinde. Se taie in patratele si se pune umplutura in mijloc dupa care se indoaie marginile si se preseaza cu furculita pentru a nu se dezlipi. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare aproximativ 20 minute la foc moderat.

Se servesc calduti, deasupra se pune cate un pic de unt topit, smantana si dulceata (dupa preferinte)

Cuvinte cheie:
Data articol: iulie 18, 2014