<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri

Colac pufos!

19 decembrie 2010, , Vizualizări:

Iti trebuie:
1 kg faina
500 ml apa(sau lapte)
6 linguri ulei
  un cub drojdie proaspata(cat o nuca)
1 lingurita sare
1 lingurita de zahar


Pregatesti asa:
Se pune faina intr-un bol si se face o gaura la mijloc; acolo se dizolva drojdia amestecata cu zaharul in putina apa caldutasi se lasa sa creasca 10 minute. Se adauga sarea si apa calduta si se framanta bine. Rezulta un aluat foarte vartos care apoi se framanta adaugand uleiul putin cate putin. Se framanta in continuare pana se obtine un aluat elastic dar mai legat sa putem modela frumos si sa-si tina painea forma. Se lasa la dospitdupa care se modeleaza.
Impartim aluatul in 2-3 bucati, cat de mare vrem colacul;fiecare bucata se imparte in 4 si modelam 4 fitile de aluat;le asezam perpendicular unele peste altele(,ca o cruce suprapuse intre ele,ca un H);strangem bine la mijloc si incepem impletirea rasucind 2 cate 2 in sens invers acelor de ceasornic;reluam operatia dar de data aceasta in sensul acelor de cerasornic;repetam pana se termina fitilele de aluat;pregatim o tava cu hartie decopt si asezam painica intorcand-o pe partea cealalta si suprapunand un pic marginile(sa iasa ca un bol, rotund).Acum ungem cu ou batut cu 2-3 picaturi de ulei si presarm seminte de:susan, mac, ovaz,chimion,ierburi aromate,zahr tos sau o lasam asa simpla, dupa preferinte.Incalzim cuptorul si asa frumos crescuta o dam la copt ,la foc iute apoi domolim focul in cuptor;daca e simpla mai ungem odata cand se scoate dar daca e cu seminte o invelim in prosop si lasam la racit.

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (9)

  1. OanaS spune:

    e foarte bun in sufleul de conopida cu branza, arata minunat pus in parti egale.dar trebuie prefiert separat ca sa nu transfere culoarea.

  2. Kassandra_2010 spune:

    Miammmm….Brocoli ci migdale si brocoli cu pui suna delicios! Cred ca o sa incerc si eu retetele acestea cat de curand! 🙂

  3. dodolin spune:

    avem norocul sa traim in tara brocolului avem verde tot anul si e super bun gatesc de 4–5 ori pe saptamana si e minunat am inlocuit aproape cartofii cu brocoli nici o ciorba fara el nici o garnitura fara brocoli,vi-l recomand din toata inima e super bun.

  4. krystyana84 spune:

    oricat de sanatos ar fi mie nu imi place 🙁

  5. kristinutza13 spune:

    eu am incercat cateva lucruri cu brocoli…nu m-au dat pe spate…in schimb fata mea mananca pireu de brocoli de mica…ii place mult asa fiert si pasat cu putin unt si lapte

  6. emaildenisa spune:

    poate o sa va mirati dar fiica mea manca brocolo crud, este in stare sa-l mance din magazin cu folie cu tot
    este un aliment pe care il mamanca aproape sapamanal

  7. cristi2flor spune:

    brocoli pur si simplu fiert sau la aburi cu putin ulei de masline este delicios sau supa crema in combinatie cu alte legume

  8. hela7402 spune:

    foarte dragut … si ce costume frumoase !!!

  9. asminasmin spune:

    buna reteta

Comenteaza