Ultimele

Clatite trasnite

Retetele tale » Clatite trasnite
Clatite trasnite

Dragi mamici, va propun astazi o reteta pe care am experimentat-o in urma cu cateva zile: este vorba despre un desert clasic, clatite cu mere, caruia i-am adaugat un ingredient inedit, pentru a obtine aceleasi clatite gustoase dar… crocante! Iata cum prepar eu Clatite trasnite.

Ingrediente Clatite trasnite

– 4 oua;
– 10 linguri zahar;
– 1 praf de sare;
– esenta de rom (dupa preferinta);
– 1 pliculet praf de copt;
– 1 cana lapte;
– 1 cana apa minerala;
– 2 linguri ulei;
– 4 mere mari;
– 300 g nuca.

Mod de preparare Clatite trasnite

Ouale, zaharul, sarea, esenta de rom si praful de copt se bat bine cu telul sau se amesteca la mixer.
Se adauga laptele caldut, apa minerala si uleiul si se amesteca pana cand obtinem o compozitie omogena. Apoi se adauga faina, in ploaie, amestecandu-se incontinuu si adaugand faina pana cand compozitia se ingroasa si curge mai greu de pe lingura.
Se lasa 10 minute sa se odihneasca, la frigider, timp in care se sparg nucile, se taie bucatele, se curata merele si se dau pe razatoare. Apoi se incorporeaza in compozitie, impreuna cu bucatile de nuca.
Se incinge o tigaie pe aragaz, se “zapaceste” putin ulei in tigaie, doar cat sa se unga intreaga suprafata a tigaii, surplusul de ulei fiind scurs intr-o cescuta, apoi se pun cate 2 linguri de compozitie la copt. Se intoarce clatita de pe o parte pe alta pana se rumeneste, apoi… alta la rand! 🙂 Este important sa se unga tigaia cu putin ulei inainte de fiecare clatita, altfel se vor lipi.

Se servesc dupa racire, cu multa pofta!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: aprilie 4, 2022