Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri

Clatite fragede cu lapte batut

01 martie 2012, , Vizualizări:

Vrei sa stii care este secretul unor clatite fragede? Va prezentam o reteta speciala de clatite fragede, cu umpluturi diverse: dulceata, branza, ciocolata sau orice altceva aveti prin casa.

 

Ingrediente clatite fragede
-un pahar cu lapte batut, sana sau iaurt
-1 ou
-2 linguri ulei
-2 linguri zahar
-1 pahar faina
-un praf de sare
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat
-1 esenta de vanilie

 

Mod de preparare clatite fragede
Se iau doua castroane mari. Intr-un castron se pune amestecul uscat: faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul.
In celalalt se amesteca laptele batut, zaharul, oul, uleiul si vanilia. Amestecul lichid se toarna peste faina. Se mesteca bine sa nu ramana cocoloase. Se lasa sa se odihneasca 20-30 minute.
Se incinge o tigaie si se pune fie cu lingura fie cu polonicul din aluat si facem clatitele cat de mari dorim.
Umpluturile pot varia: dulceata, branza, ciocolata, etc.

 

 

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (9)

  1. asminasmin spune:

    BUNA RETETA

  2. claudia79 spune:

    ador clatitele

  3. lyana8520 spune:

    clatitele sunt foarte bune, dar din cate stiu nu se pune zahar in compozitie, pt ca se lipesc…

  4. lyana8520 spune:

    zahar in compozitie? Si nu ti s-au lipit?

  5. Kassandra_2010 spune:

    lyana8520, cele doua linguri de ulei au rolul de a face clatitele sa nu se lipeasca. Si eu pun zahar in compozitia clatitelor, trebuie sa fie si foaia de clatita putin dulce, nu doar umplutura. Mie, cel putin, asa imi plac! 🙂

  6. mari spune:

    Si eu pun zahar in compozitie si mai pun si in loc de dulceata asa imi plac.

  7. ananaghi spune:

    ador clatitele!aluatul e foarte important,nu doar umplutura!

  8. alinutza88 spune:

    Ador clatitele…. acum am plecat sa incerc si eu reteta:)

  9. silviam spune:

    si eu pun putin zahar in aluat si ies foarte bune

Comenteaza