Ultimele

Chec bicolor

Retetele tale » Chec bicolor
Chec bicolor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - marble-cake-2665039_1280

Iata un desert usor de preparat: Chec bicolor.

 
Ingrediente Chec bicolor

4 oua

2 cani cu zahar
1 cana cu ulei

1 cana cu lapte
4 cani faina
2 plicuri zahar vanilat

1 lingura praf de copt
2-3 linguri cu cacao
stafide, nuci, rahat
coaja de lamaie, un strop de sare

 

 

Mod d preparare Chec bicolor

1. Intr-un vas, pe baie de abur, se bat ouale cu zaharul pana ce se albeste compozitia si creste in volum.
2. Incepem sa adaugam uleiul, in fir subtire si apoi laptele.
3. Adaugam restul ingedientelor, faina amestecata cu praful de copt.
4. Impartim compozitia in 2 parti: in prima punem 2-3 linguri cu cacao si amestecam bine cu furculita.
In cealalta, sa aiba aceeasi consistenta punem 2 linguri cu faina
5. Captusim cele 2 tavi cu hartie de copt, si incepem montarea, punand cu lingura  numai in centrul tavii cate o lingura din fiecare compozitie una pste alta (alternand culorile!)
6. Deasupra, eu am mai adaugat cateva stafide, nuci tocate si bucatele de rahat
7. Dam la cuptor ( incalzit din timp ) aprox. 45 minute
8. Lasam sa se raceasca putin in tava apoi scoatem si pudram cu zahar vanilat

Cuvinte cheie: ,
Data articol: martie 23, 2020