Ultimele

Budinca de dovleac

Retetele tale » Budinca de dovleac

Iata o reteta delicioasa de sezon: Budinca de dovleac.

 

Ingrediente

(6 – 8 portii)
400 g dovleac facut piure
170 g de zahar brun

¼ lingurita scortisoara macinata
½ lingurita nucsoara macinata
¼ lingurita ghimbir macinat
½ lingurita de sare
1 ½  lingurita esenta de vanilie
3 oua mari, batute usor
400 g smantana

50 g nuci

¼ cana seminte de dovleac
 

Mod de preparare
Se unge o forma de copt cu capacitate de 1 litru. Se incalzeste in prealabil cuptorul la 180° C.
Intr-un bol mare se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza amestecul cu un mixer. Se pune amestecul obtinut intr-o forma de copt (tava) si se coace la cuptorul incins pentru 55 – 65 de minute sau pana cand cutitul infipt in centrul budincii iese curat. Se decoreaza cu nuci maruntite si cu seminte de dovleac prajite. De asemenea se poate servi cu frisca si scortisoara pe deasupra.

Data articol: decembrie 20, 2013