Iata un desert delicios, de sezon: budinca cu fructe de vara.
Ingrediente Budinca cu fructe de vara
(pentru 6 portii)
– 300 ml smantana
– 250 gr branza ricotta
– 50 gr zahar cu granulatie fina
– 125 gr ciocolata alba, sfaramata
– 350 gr capsuni, zmeura, coacaze rosii, afine
– 2 linguri Cointreau
Mod depreparare Budinca cu fructe de vara
Bateti smantana pana cand observati ca incepe sa se ingroase; incorporati branza de vaci si jumatate din zahar. Puneti ciocolata la bain-marie sa se topeasca. Lasati ciocolata sa se raceasca cateva minute, amestecand din cand in cand, apoi adaugati-o peste smantana amestecata cu branza. Compozitia obtinuta puneti-o in sase forme individuale de budinca. Nivelati suprafata budincii cu o lingura si puneti formele in frigider unde le veti lasa 4 ore.
Puneti fructele si zaharul ramas intr-o craticioara, la foc domol, amestecand usor, pana cand se topeste zaharul. Adaugati Cointreau. Inmuiati formele de budinca in apa fierbinte timp de 30 secunde si rasturnati-le pe farfurii de desert. Cu o lingura puneti fructe si sos peste ele si serviti imediat.
Incearca si aceasta delicioasa reteta video
Imagine de RitaE de la Pixabay